Saturday, 7 January 2017

~ Guest Book ~

Kon'nichiwa...
hehe...

Happy...!!! Happy...!!! Happy!!!

Cuti panjang dah bermula...
Seperti yang dikata dalam blog saya yang sebelum nie
↓   
~ M00D CUTI ~

saya nak kongsikan macam mane saya buat Guest Book untuk wedding My Cousin "NANA" saya yang akan berlangsung pada




Jemput la datang yea..
lagi 2 minggu lagi dari tarikh hari nie akan bergelar Raja Sehari... 

Sekarang saya akan share gambar proses membuat Guest Book yang sempat ambil...

Step 1 
(muka surat dalam Guest Book)
Tebuk bentuk yang menarik dibahagian bucu
Potong kertas ikut saiz Guest Book
Gariskan bahagian untuk senang buka

 Step 2 
(Cover Guest Book)
Potong ikut saiz Guest Book
Potong kertas keras untuk dijadikan cover depan & belakang
Gam dan tampal
Gariskan bahagian untuk senang buka
 Step 3
(Hiasan Guest Book)

Ukur kepanjangan reben yang diperlukan & adjust bg centre

sediakan barang hiasan & fikirkan mana nak letak mengikut kreativiti sendiri
sarungkan sample kad & cincin ke benang seperti ini & gamkan sekali
lepas tu baru letak reben yang telah dibentuk kan bentuk bunga

Susun nama mengikut kesesuaian Guest Book
NANA & ABOY
 Untuk menepati permintaan pengantin, saya pilih gambar ini untuk menghiasi Guest Book...
 
Inilah hasilnya... Cantik tak...?

Semoga bakal pengantin suke... 😍
Semoga hubungan ABOY & NANA kekal ke jannah...
Amiinn...~



p/s : Alhamdulillah... siap pon...
~...segala penat lelah sampai demam-demam berbaloi...~


  

12 comments:

Eyqa Zq said...

kreatifnya awak. it was so beautiful! :D

Fairuz Aqilah said...

Comel! Suka jugak diy macam ni. Hehe ☺❤

fatin raihana said...

Wow. Beautiful and creative :)

AMER JAYA said...

lawa lah guestbook. memang kreaaatifff bakk anggg :D folowhere

Rikochikato Dain said...

@Eyqa ZqThanks awk...

Rikochikato Dain said...

@Fairuz AqilahNanty boleh cube buat... hehe...

Rikochikato Dain said...

@fatin raihanaThanks...

Rikochikato Dain said...

@AMER JAYA Thanks...

Marliana Mohd Nawi said...

Nice entry! Cantik sangat guestbook. Looking forward untuk diy entry yang lain. Salam perkenalan.

Rikochikato Dain said...

@Marliana Mohd NawiThanks awk, inshaAllah masa akan datang saya akan share lg DIY yang lain... thanks for support...

Rockysweety 90 said...

Wahhh kreatif :)

Noor Azlan said...

Kreatifnya...

 
Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by rikochikatodain