Sunday, 11 May 2014

~ Selamat Hari Ibu ~

Kon'nichiwa...
hehe...
Wahhhh.....! banyak btul sambutan pada bulan nie kan, 
Hari nie kita semua akn sambut lg satu sambutan iaitu :-
" SELAMAT HARI IBU " 
 kepada semua yang bergelar
Ibu, Umi, Emak, Mummy, Mama, Mother, Omak, Mum, Bonda
 atau apa juga panggilan anda pada ibu anda...
klu saya panggil "MAMA"
jugak kepada mereka-mereka yg bakal menimbang cahaya mata.
Tahniah...!
Oleh itu, terima lah ucapan khas semperna sambutan hari ibu kali ini,
terUtama utk MY MAMA...!
Selamat Hari Ibu...
"Sememangnya kasih ibu pada kita sentiasa kita terima...
Namun kasih kita pada ibu kita... nilailah sendiri...
Walau hebat mcm mana sekali pun tak akan sehebat kasih ibu pada kita..."

Terima Kasih Mama...!
Kepada yg tiada ibu diduniawi lg, jgn la besedih,
anda jgk bole sambut hari ibu... mcm UPIN IPIN.

Semperna Hari Ibu ini, jom layan movie UPIN IPIN nie jap...
Khas utk anda.
video
Layan...~
p/s : "Sayangilah ibu, semoga Allah menyayangimu"



Thursday, 1 May 2014

~ HapPy...! HapPy...!! HapPy DaY...!!! ~

Kon'nichiwa...hehe...
Pada hari ini tanggal 1 Mei 2014 adalah Ulang Tahun saya yg ke - _ _ ? 
tuttttttt.....~
cube teke yg ke berapa...?
huuhuuhuu...
Happy Birthday to Me...!!!
Pada hari ini jgk kita semua akn menyambut Hari Pekerja khas utk anda yg bekerja...
Bestkan... 
Dan pada hari ini jgk lah kita semua diharuskan bercuti...
Selamat Bercuti...!
Sesekali dpt cuti Khas utk kita yg berkerja nie pn best jgk kan...
Kpd yg tidak dpt cuti pd hari ini, jgn la bersedih yea,
seharusnyew anda berbangga pd diri sebab anda bertugas demi utk meningkatkan Ekonomi Negara...
Berkorban utk Negara adalah tanggungjawab kite bersama...
so, jgn sedih-sedih k...
~ Enjoy yourself ~ 
huuhuuhuu.... ^_^


Monday, 14 April 2014

~ Rindu My Blog ~




Hi...
Kon'nchiwa...



Hari nie  14/4/14
Cantik nombor tarikh nie kn...?

agak lame gak tak post dalam blog nie, 
sejak dapat keja baru jarang da pegang laptop at umah, 
even bz mcm mane pun saya tetap try curi mase utk post entry nie.

 Hari nie da masuk minggu ke-2 saya bekerje di tempat baru,
Alhamdulillah!!!
semua bejalan dgn keadaan baik dan lanjar,
tp masih banyak yang perlu dipelajari lg sbb byk da lupe,
al-maklum laaaa... da agak lame jgk la saya berehat dari bekerja...

"Jangan ditnye kenapa or mengapa da lame saya tak bekerja yea..."

hehehe...
ayat poyo jew... 

sebenarnya banyak yang saya na kongsi besama,
tp masa tak menyebelahi, 
nie pn saya at ofis, curi-curi gune komputer ofis,
tak mengapa la, 
saya akn cube dan terus mencuba ruangkan masa saya 
even sikit pn jadi laaa... dr tak de langsung knnn....?


~ SMILE ~
huuhuuhuu... ^_^

Saturday, 5 April 2014

~ Just for Laughs ~



Kon'nichiwa...
hehe...

Jom gelak ketawa bersama :

(= HaHaHaHaHaHaHa . . . . .=)


Antara video yg best-best...

Best of Just for Laughs Gags - Funniest Instant Accomplice




















Banyak lg video-video yg lucu-lucu di :
(klik entry at bwh nie)



HaVe FUn . . .






~ L . A . Y . A . N ~





Just Hiburkan Hati... 
Layan video nie sampai tak sedar da subuh...

huuhuuhuu.... ^_^






p/s : Ketawa, ketawa jgk tp JANGAN jd mcm saya,
gelak punye gelak sampai lupe tido... 
(= . . . hehehehe . . . =)

Friday, 4 April 2014

~ Aku , Dia dan Tong Sampah ~




Hi...
Kon'nichiwa...




Bila saya kenal tangan itu...


HATI awk bukan MILIK saya lagi...
JIWA awak bukan PADA saya lagi...
CINTA awak bukan KEPUNYAAN saya lagi...


SAYA . . .
TAHU... Semua SALAH saya...
FAHAM... Semua SILAP saya...
sebab itu wujud dia...
MAAF... saya BENCI dia...


AWAK . . .
Boleh saya TUTUP kisah ini...?
Boleh saya MATI dalam cerita ini...?



Saya tak pernah jadi yang bagus untuk awak...



bila saya ambil masa yg lame untuk post entry ini...
umpama saya SAYANG tapi perlu LEPASKAN...


Untuk bertahan . . . saya tak larat . . .
Untuk hadapi . . . saya tak kuat . . .


bila bibir dipaksa untuk senyum...
sedangkan hati sedang menangis...
susah kan untuk cantik kan senyuman itu...?


. . . Sebulan lg dr date hari nie adalah "date" dia . . .






( ^_missing_*)







p/s : Saya Ego...! 
(= Masalah Simpan . . . Mulut Senyum . . . =)

"Cantik tangan awak dan dia..." 


~ Celebration ~


Semoga blog "Rikochikato Dain" ini menjadi my blog yg pertama & terakhir...

Aminnn... ~

huuhuuhuu... ^_^









p/s : "Jangan lupe cuci kaki & baca doa sebelum tido",
Sebelum tido sempat lg edit...
hehehe... ^_^
~ Nite ~

Thursday, 3 April 2014

~ Yuki Koshimoto ~

     

Kon'nichiwa...
hehe...

Dalam beberapa hari nie saya sering mendengar muzik yg 
dimainkan oleh beliau dengan menggunakan
sejenis alat muzik yg unik iaitu Spacedrum
Apa yg boleh saya nyatakan, 
saya telah mendengar orang lain memainkan Spacedrum
tetapi tidak sehebat beliau...

Beliau ialah :


Yuki Koshimoto...
(Yuki)

Sedikit sebanyak yg saya tahu tentang beliau : 

Beliau berasal dari Jepun, 
dilahirkan pada 6 March 1987 dan seorang pemain Spacedrum.

Perjalanan hidup beliau bermula pada tahun 2007 
untuk mencari sesuatu yg penting dalam hidupnya.
Pengalaman di India yg memberi beliau idea baru dalam kehidupan 
dan membuat gaya hidup beliau berubah.
Diilhamkan oleh busker yg beliau bertemu di London 
dan beliau mula bermain Spacedrum pada tahun 2009.

Alat muzik yg dimainkan oleh beliau :

Spacedrum...
(Dibuat di France)

Antara irama muzik yg dimainkan oleh beliau : 

video
Lagu hakmilik dr filem "New Moon" by Mark Tan...



Sepanjang pengembara beliau disertai oleh pemain Didgeridoo cemerlang Tatsuki Agena.

Tatsuki Agena...
(Taku)

Alat muzik yg dimainkan oleh Taku : 

Didgeridoo
(Dari Australia)


Mereka telah mengembara di seluruh dunia antaranya di Singpura dan New Zealand.
Dengan muzik yang didendangkan sangat mengasyikkan orang ramai yg mendengarnya
dan kagum bila melihat cara permainan alat muzik mereka.

Yuki & Taku...




PapanTanda yg meraka paparkan
setiap kali mengadakan persembahan dikalayak ramai.




Untuk mengenali beliau dgn lebih dekat lg, 
sila klik link Facebook beliau at bawah nie :

atau

Untuk menyaksikan persembahan Yuki dan Tatsuki,
sila klik link YouTube beliau at bawah nie :










P/s : "Jangan Lupe Like & Follow yea... "
huuhuuhuu... ^_^









~ Atas Lantai Takdir ~


TUHAN lebih Tahu...


Friday, 28 March 2014

Monday, 24 March 2014

~ FR0ZEN ~

Kon'nichiwa...

Semalaman tak tido sbb... aarrRrrrr... tah laa...

Semua gara-gara tgk movie "FROZEN"
even da byk kali tgk tp tak bosan, rase na tgk lg ade la...
hehehe...


FR0ZEN...

lagu-lagu at dlm movie nie pon best-best...
Layannnn...~

video
Lagu tema FR0ZEN "Let It Go (Bebaskan)" by Marsha Milan

huuhuuhuu... ^_^

Sunday, 23 March 2014

~ My MP3 ~

Kon'nichiwa... 
Hehe...

Kali nie saya na kongsi sesuatu, 
Cube tgk pic at bawah nie :

My New MP3 SONY...


Da lame na, baru sekarang dpt...
jenama kegemaran saya lg tu... "SONY"
Alhamdulillah...

Happy...!!! Happy...!!! Happy...!!!

Na tau kisah mcm mana leh dpt benda nie..!? hehe... saya ceritakn yea...

 Setiap kali lalu at kedai komputer tu,saya mesti tgk model-model MP3 dan PSP, 
ade la Hamba Allah tu yg sgt menyayangi saya yg selalu wt kejutan at saya dan telah pon wt kejutan at saya, mulenya saya ingat die main-main jew, tibe-tibe die pegi bayar btol-btol... even bukn jenama sony tp jenama lain la pada mulanya, saya tetap suka sbb sy mmg na pon da lama da, bukan setakat "MP3" tp siap ade "Radio FM
dan "Perakam Suara (Voice Rcord)"

Terima Kasih Awak...!

Saya suka...!!! saya suka...!!! saya suka...!!!

Seharian dan semalaman try gune, tp hanya leh dgr lagu MP3 jew, 
buntu sgt...
 tekan sana, tekan sini, tekan situ 
tp still tak tau cm mana na tukar ke radio dan voice record sbb tak de buku pandua or ape-ape utk dirujuk.

Keesokan hari, pegi ke kedai tu minta tunjuk ajar... 
hehehe... =P

Tp lain lak jadinye, minta Tauke tu tukar yg lain, tu yg saya dpt MP3 SONY nie, sebab MP3 tu mcm susah jew na gune, "sebenarnye tak susah pon tp diri sendiri yg tak reti gune", lg pon da nmpak jenama kegemaran, ape lg saya terus tukar just tambah duit sikit, tp x kesah la yg penting jenama Sony i like... senang gune lak tu, bertambah 
LIKE! LIKE! LIKE! 
lepas nie na PSP lak.
huuhuuhuu... ^_^



Saturday, 22 March 2014

~ Siap Pon ~

 Syukur pada Tuhan, akhirnyew siap gak edit blog nie... 
semalaman tau edit, dari mlm semalam sampai ke mlm nie.

fuuuhhhhhh...!!! 

tired...!!! tired...!!! tired...!!!

Even penat tp berbaloi... 
Now, saya da ade "Hearder" baru, "Arrow" yg arrr ... bole laa cute jgk, da try byk kali da na letak icon yg cute-cute tp hmmm ... yg ade nie pon da Alhamdullialh ... 

~ Hasil usaha sendiri ~

Icon untuk "Facebook" , "Twitter" , "Blogger" , semua saya wt baru, fresh lg... jangan lupe Add, Follow me tau!

Lepas nie InsyaAllah, bole la saya tumpukan utk post something jgk kongsi cerita saya dlm blog saya yg comel nie plak...
hehehehe... ^_^


Alhamdulillah, Aminn ... 


Thursday, 6 March 2014

Tuesday, 4 March 2014

~ My Blog ~

First update

Welcome March the New Blog...

    It is Me...
 
Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by rikochikatodain