Monday, 14 April 2014

~ Rindu My Blog ~




Hi...
Kon'nchiwa...



Hari nie  14/4/14
Cantik nombor tarikh nie kn...?

agak lame gak tak post dalam blog nie, 
sejak dapat keja baru jarang da pegang laptop at umah, 
even bz mcm mane pun saya tetap try curi mase utk post entry nie.

 Hari nie da masuk minggu ke-2 saya bekerje di tempat baru,
Alhamdulillah!!!
semua bejalan dgn keadaan baik dan lanjar,
tp masih banyak yang perlu dipelajari lg sbb byk da lupe,
al-maklum laaaa... da agak lame jgk la saya berehat dari bekerja...

"Jangan ditnye kenapa or mengapa da lame saya tak bekerja yea..."

hehehe...
ayat poyo jew... 

sebenarnya banyak yang saya na kongsi besama,
tp masa tak menyebelahi, 
nie pn saya at ofis, curi-curi gune komputer ofis,
tak mengapa la, 
saya akn cube dan terus mencuba ruangkan masa saya 
even sikit pn jadi laaa... dr tak de langsung knnn....?


~ SMILE ~
huuhuuhuu... ^_^

Saturday, 5 April 2014

~ Just for Laughs ~



Kon'nichiwa...
hehe...

Jom gelak ketawa bersama :

(= HaHaHaHaHaHaHa . . . . .=)


Antara video yg best-best...

Best of Just for Laughs Gags - Funniest Instant Accomplice




















Banyak lg video-video yg lucu-lucu di :
(klik entry at bwh nie)



HaVe FUn . . .






~ L . A . Y . A . N ~





Just Hiburkan Hati... 
Layan video nie sampai tak sedar da subuh...

huuhuuhuu.... ^_^






p/s : Ketawa, ketawa jgk tp JANGAN jd mcm saya,
gelak punye gelak sampai lupe tido... 
(= . . . hehehehe . . . =)

Friday, 4 April 2014

~ Aku , Dia dan Tong Sampah ~




Hi...
Kon'nichiwa...




Bila saya kenal tangan itu...


HATI awk bukan MILIK saya lagi...
JIWA awak bukan PADA saya lagi...
CINTA awak bukan KEPUNYAAN saya lagi...


SAYA . . .
TAHU... Semua SALAH saya...
FAHAM... Semua SILAP saya...
sebab itu wujud dia...
MAAF... saya BENCI dia...


AWAK . . .
Boleh saya TUTUP kisah ini...?
Boleh saya MATI dalam cerita ini...?



Saya tak pernah jadi yang bagus untuk awak...



bila saya ambil masa yg lame untuk post entry ini...
umpama saya SAYANG tapi perlu LEPASKAN...


Untuk bertahan . . . saya tak larat . . .
Untuk hadapi . . . saya tak kuat . . .


bila bibir dipaksa untuk senyum...
sedangkan hati sedang menangis...
susah kan untuk cantik kan senyuman itu...?


. . . Sebulan lg dr date hari nie adalah "date" dia . . .






( ^_missing_*)







p/s : Saya Ego...! 
(= Masalah Simpan . . . Mulut Senyum . . . =)

"Cantik tangan awak dan dia..." 


~ Celebration ~


Semoga blog "Rikochikato Dain" ini menjadi my blog yg pertama & terakhir...

Aminnn... ~

huuhuuhuu... ^_^









p/s : "Jangan lupe cuci kaki & baca doa sebelum tido",
Sebelum tido sempat lg edit...
hehehe... ^_^
~ Nite ~

Thursday, 3 April 2014

~ Yuki Koshimoto ~

     

Kon'nichiwa...
hehe...

Dalam beberapa hari nie saya sering mendengar muzik yg 
dimainkan oleh beliau dengan menggunakan
sejenis alat muzik yg unik iaitu Spacedrum
Apa yg boleh saya nyatakan, 
saya telah mendengar orang lain memainkan Spacedrum
tetapi tidak sehebat beliau...

Beliau ialah :


Yuki Koshimoto...
(Yuki)

Sedikit sebanyak yg saya tahu tentang beliau : 

Beliau berasal dari Jepun, 
dilahirkan pada 6 March 1987 dan seorang pemain Spacedrum.

Perjalanan hidup beliau bermula pada tahun 2007 
untuk mencari sesuatu yg penting dalam hidupnya.
Pengalaman di India yg memberi beliau idea baru dalam kehidupan 
dan membuat gaya hidup beliau berubah.
Diilhamkan oleh busker yg beliau bertemu di London 
dan beliau mula bermain Spacedrum pada tahun 2009.

Alat muzik yg dimainkan oleh beliau :

Spacedrum...
(Dibuat di France)

Antara irama muzik yg dimainkan oleh beliau : 

video
Lagu hakmilik dr filem "New Moon" by Mark Tan...



Sepanjang pengembara beliau disertai oleh pemain Didgeridoo cemerlang Tatsuki Agena.

Tatsuki Agena...
(Taku)

Alat muzik yg dimainkan oleh Taku : 

Didgeridoo
(Dari Australia)


Mereka telah mengembara di seluruh dunia antaranya di Singpura dan New Zealand.
Dengan muzik yang didendangkan sangat mengasyikkan orang ramai yg mendengarnya
dan kagum bila melihat cara permainan alat muzik mereka.

Yuki & Taku...




PapanTanda yg meraka paparkan
setiap kali mengadakan persembahan dikalayak ramai.




Untuk mengenali beliau dgn lebih dekat lg, 
sila klik link Facebook beliau at bawah nie :

atau

Untuk menyaksikan persembahan Yuki dan Tatsuki,
sila klik link YouTube beliau at bawah nie :










P/s : "Jangan Lupe Like & Follow yea... "
huuhuuhuu... ^_^









~ Atas Lantai Takdir ~


TUHAN lebih Tahu...


 
Copyright 2016-2017 ©All Right Reserved by rikochikatodain